Foto gempa di nepal

Foto gempa di nepal

KUALA TERENGGANU 5 April - Janji Pakatan Harapan diketuai DAP untuk membatalkan Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) sekiranya parti itu menang dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) adalah perbuatan sia-sia yang membawa kerugian buat negara.

Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Idris Jusoh berkata, pembangkang semakin terdesak apabila menjadikan projek demi keselesaan dan kesejahteraan hidup rakyat itu sebagai sasaran serangan mereka sedangkan pembangunan tersebut merupakan rahmat kepada rakyat negeri ini, Kelantan dan Pahang.

“ECRL memudahkan perjalanan orang kampung saya di Besut yang boleh pergi ke Kuala Lumpur dalam masa tiga jam berbanding pemanduan ketika ini yang memakan masa tujuh jam.

“Ini merupakan satu kerugian besar bukan sahaja untuk perjalanan tetapi untuk perkembangan ekonomi, peluang pekerjaan dan banyak perkara lain yang boleh dibawa ECRL,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menjadi panel dalam forum sempena Persidangan Antarabangsa Modal Insan Kali Ke-3 bersama Ketua Pegawai Eksekutif Institut Kepemimpinan dan Strategi Asia (ASLI), Tan Sri Michael Yeoh dan Prof. Adjung Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Michael Warren di Hotel TH di sini hari ini.

Yang hadir sama, bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi merangkap Penaung Pengasas Pertubuhan Legasi Tun Abdullah Ahmad Badawi (Legasi) dan Naib Canselor Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Tan Sri Dr. Noor Azlan Ghazali.

Persidangan dua hari yang berakhir hari ini anjuran Pusat Pengajian Sumber Manusia (Chrest) di Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, UKM dan Legasi itu merupakan salah satu usaha untuk membolehkan modal insan negara terus kekal bersaing sekali gus memastikan kesejahteraan ekonomi negara sentiasa terpelihara.

Dalam pada itu, Idris memberitahu persiapan Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) berjalan lancar di semua peringkat termasuk di bahagian dan dewan undangan negeri (DUN).

“Insya-Allah kita sudah bersiap-sedia menghadapi PRU-14,” katanya. - UTUSAN ONLINE


Foto gempa di nepal 22
Kosmo Online
Foto gempa di nepal 44
Bakal pengantin bengang pelamin 'tak semenggah' RM1,500
Foto gempa di nepal 8
Kemajuan pembinaan ECRL kini 13 peratus - Kelantan - Sinar
Foto gempa di nepal 14
Tokyo - Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
Foto gempa di nepal 77
Pas kuasai 1 DUN di Besut - Politik - Utusan Online
Foto gempa di nepal 11
Foto gempa di nepal 78
Foto gempa di nepal 66
Foto gempa di nepal 87
Foto gempa di nepal 88