Fotoalbum sint marie eindhoven

Fotoalbum sint marie eindhoven

Lommel

Maandag 30 april 2018

Kampioenen in de Lommel SK JeugdopleidingZoomJa mensen... Het gaat hard hier in Lommel. Na de U19N, U14N en U13N wisten gisteren ook de U15N en U16N de titel binnen te halen! De U17N eindigden op een gedeelde eerste plaats met Virton. De beloften strandden na een knappe terugronde op de tweede plaats. Dit alles opgeteld met het knappe werk dat er wordt geleverd binnen de startopleiding, binnen de regionale opleiding (bijzondere vermelding voor prov U10 die alles wisten te winnen dit seizoen) en de prestaties van het eerste elftal (een terugronde met 43 op 45...), leeft het voetbal méér dan ooit in Lommel! Wij zijn dan ook, samen met de club, bijzonder trots op al deze winnaars en kampioenen!
Kampioenen in de Lommel SK JeugdopleidingZoom

Zondag 29 april 2018

Vandaag gezien

Een lentedag in KolonieZoomNiet alleen behaalde de lokale voetbalploeg er vandaag een fantastische 9-0 overwinning, het was ook een erg fijne wandeldag in de Kolonie! (Foto's Leon van Ham)
Zoom

Zondag 29 april 2018

Voorlopige vergunning voor 'Ultimate festival'Vorige maand berichtten we nog in ons verslag van de gemeenteraad dat het Ultimate festival al tickets verkocht voor de optredens in het weekend van 25 en 26 mei zonder dat de vergunningen voor dat festival in orde waren. Maar ondertussen lijken de grootste hinderpalen dan toch uit de weg geruimd, en is er een 'voorlopige' vergunning afgeleverd. Enkele zaken moeten nog wel 'gefinetuned' worden, maar normaliter staat niks het Festival nog in de weg. De voorlopige vergunning zou bestaan uit een toelating voor 5.000 personen.

Zondag 29 april 2018

Gastoptreden EMJ in StevensvennenZoomHet kinderkoor van de Freien Evangelischen Schule uit Heidenheim an der Brenz in Duitsland logeert tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd bij Lommelse gastgezinnen. Tijdens een gastconcert vanmiddag in de Sint-Jozefskerk in Stevensvennen traden de 12- en 13-jarige jongens en meisjes op, samen met enkele andere koren die deelnemen aan het festival. (Foto's Annie Teuwens)
Zoom

Zondag 29 april 2018

Vandaag gezien

Niet 'zomaar' een paardenbloemZoomOveral staan de paardenbloemen nu in bloei en sommigen zijn zelfs al uitgebloeid. De 'pluisbol' met de zaadjes is een prachtige constructie van de natuur.  Als je ze van dichtbij bekijkt, lijken het wel prachtige kunstwerkjes. (Foto Luc Beysen)

Zaterdag 28 april 2018

Lommel SK wint met 2-0 van BerchemZoomLommel won vanavond oververdiend, maar na een erg makke wedstrijd, met 2-0 van Berchem Sport, na goals van Gaethofs en De Bruyn. De eerste kans was voor de thuisploeg in de 5de minuut, maar de keeper redde het schot van Gueroui. En de kansen bleven komen voor Lommel, eerst voor Vermeiren, daarna een bal van De Bruyn die van de lijn werd gehaald, opnieuw Vermeiren en daarna een voorzet van diezelfde Vermeiren en een schot van erg dichtbij van Valcke recht op de keeper. En dit allemaal in de eerste (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Zaterdag 28 april 2018

Dansketting trekt door het centrumZoomNa de muzikale start gisteren, was het vandaag de beurt aan 'dans' in de Week van de Amateurkunsten. Een zeventigtal geïnteresseerden leerden eerst een korte dansroutine aan in het Cultuurcentrum, en trokken dan vanuit het Raadhuis richting Kloosterstraat en daarna via de Mudakkers terug richting CC. Het was voor velen een verrassend gegeven, maar zeker ook leuk om te zien! (Foto's Annie Teuwens)
Zoom

Zaterdag 28 april 2018

WAK in onze stad van startZoomDe Week van de Amateurkunsten werd gisteren op gang geschoten door jong talent. Eerst kon je in de toren van de hoofdkerk terecht voor een bijzonder optreden van Romulus Rex, daarna was café Bar-a-Bas the place to be voor optredens van Common Strangers, Van Pelt en DJ Len-G. Alvast een stevige opener! (Foto's Annie Teuwens)

Zaterdag 28 april 2018

Vandaag gezien

Vandaag in het BurgemeestersparkZoomFoto Leon van Ham

Vrijdag 27 april 2018

Buitengewoon winkelen in Frans Van HamstraatZoomVanmiddag was er de feestelijke opening 'Up to art' in het bijhuis van Zonneweelde in de Frans Van Hamstraat. U kan er terecht voor handgemaakte producten door eigen talent. Buitengewoon winkelen dus,ook op bestelling. U kan er terecht op vrijdag van10-12 en 13-15 uur tijdens de schooldagen. (Foto's Albert Agten) Zoom

Vrijdag 27 april 2018

Prijsuitreiking poëziewedstrijdZoomVanavond vond in het Raadhuis de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse poëziewedstrijd voor kinderen en jongeren, met als thema 'Theater'. Opluistering werd verzorgd door enkele leerlingen van de Kunstacademie, en een goed gevulde zaal wachtte het verdict van de jury af. In de categorie onder de 15 jaar werd Demi Kerkhofs de primus, gevolgd door Britt Dekkers en Maartje Monten. In de categorie boven de 15 was de hoogste eer weggelegd voor Shana Deelkens, gevolgd door Ferre (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Vrijdag 27 april 2018

Twintiger verkracht 13-jarig meisjeDertig maanden cel: dat is de straf die de rechtbank vandaag oplegde aan een 22-jarige man uit Lommel die in 2015 een 13-jarig meisje verkrachtte. De man werd ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. De zaak ging aan het rollen nadat het meisje maanden na de feiten haar moeder ervan in kennis stelde. (PG)

Vrijdag 27 april 2018

Leerkrachten lager onderwijs tesamenZoomGisterenavond namen 75 leerkrachten van de Lommelse basisscholen deel aan een ontmoetingsavond aan het Huis over Grenzen (Duitse Militaire Begraafplaats). Een ideaal moment om elkaar te leren kennen, te netwerken en ervaringen te delen. De avond bestond uit een interactieve rondleiding op de Duitse Militaire Begraafplaats waarbij ze de begraafplaats en de crypte op een heel andere manier leerden kennen. Ondertussen moeten ze ook een mysterieuze opdracht tot een goed einde brengen... (Foto Jan Buyens)

Vrijdag 27 april 2018

drinKraantjeswater – een project van De Watergroep, de afvalintercommunales Limburg.net en de Intercommunale Durme-Moervaart (IDM) – lanceert een kraantjeswatercharter voor gemeenten. Hiermee wil het project steden en gemeenten een duwtje in de rug geven om een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving te creëren. 32 Limburgse steden en gemeenten (her)bevestigden hun engagement en ondertekenden dit charter. Lommel is daar niet bij, zo blijkt uit een mededeling van De (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijdag 27 april 2018

Voetpaden Barrier kortelings gerenoveerdZoomDe erbarmelijke  voetpaden in Lommel Barrier krijgen binnenkort een volledig herstel. De voorbereidende werken werden deze week al uitgevoerd door een groot onderzoek naar de onderliggende  riolering (foto onderaan). (Bijdrage Georges Bleyen)
Voetpaden Barrier kortelings gerenoveerdZoom

Donderdag 26 april 2018

'Kunst' door de allerkleinstenZoomIeder jaar zetten ze in basisschool Lommel West een groot project op. Dit jaar was het thema 'kunst'. De kleuters lieten zich inspireren door o.a. Van Gogh, Klee, Munch, Picasso, Pollock en vele anderen, en dat leidde tot knappe werkjes... U kon deze vandaag in De Moffel bekijken. (Foto's Jan Buyens)
Zoom

Donderdag 26 april 2018

Bij het bedrijf Viskoteepak op Maatheide heeft de directie deze namiddag tijdens een extra-vergadering van de ondernemingsraad toelichting gegeven bij een besparingsplan. Zo zou er niet onderhandeld worden over een nieuwe CAO, zoals voorzien, wat volgens de vakbonden de werknemers 120 euro netto per maand scheelt. De vorige CAO liep eind vorig jaar af. De directie wil ook een indexsprong toepassen voor het personeel en daarnaast zou het contract van minstens 17 tijdelijke personeelsleden niet verlengd worden. Er zijn ook maatregelen in de arbeidsorganisatie aangekondigd die volgens de bonden de werkdruk aanzienlijk zouden verhogen.
De directie wil tegen 9 mei een antwoord van de vakbonden. Bij Viskoteepak werkten eind 2016 376 mensen. Er worden kunstdarmen voor de voedingsindustrie gemaakt..

Donderdag 26 april 2018

Kalender eindronde Lommel SKHoewel eigenlijk volledig overbodig - Lommel SK stijgt sowieso naar 1B - wordt de eindronde toch gespeeld. Laat ons hopen op nog enkele fantastische wedstrijden! De kalender:
Zaterdag 5 mei om 20.00u: R Knokke FC - Lommel SK
Donderdag 10 mei om 16.00u: Lommel SK - KMSK Deinze
Zondag 13 mei om 16.00u: Dessel Sport - Lommel SK
Donderdag 17 mei om 20.00u: Lommel SK - Dessel Sport
Zondag 20 mei om 16.00u: Lommel SK - R Knokke FC
Zondag 27 mei om 16.00u: KMSK Deinze - Lommel SK

Woensdag 25 april 2018

Meer dan 800 leerlingen op KlimaatweekZoomDeze week nemen meer dan 800 leerlingen van de Lommelse lagere scholen deel aan de Klimaatweek. Alle klassen van de tweede graad kunnen plukken uit een uitgebreid activiteitengamma, allemaal gelinkt aan de thema’s milieu, natuur, energie en klimaat. “We stellen de scholen een programma met 13 activiteiten voor,” zegt schepen van milieu en klimaat Kris Verduyckt. “Daaruit kunnen ze vrij kiezen. Sommige activiteiten vinden op de school zelf plaats, maar voor de meeste mogen ze (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Woensdag 25 april 2018

Gemeenteraad

'Nieuwe Kerkstraat' vertoont al slijtageZoomHet was één van de kortste gemeenteraden van de afgelopen jaren gisterenavond. Enkel over de vroegtijdige slijtage van de Kerkstraat (foto), de bibliotheek en het afval op de site van de Meerpaal was er enige discussie.
Als eerste punt werd het ontwerp van de infrastructuurwerken aan de Bemal-site goedgekeurd, dit voor een bedrag van 482.755 euro, waarin o.a. is opgenomen een toegangsweg, een park- en heidegebied en  parkeerplaatsen. Sooi Van Limbergen (PVDA) (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag 24 april 2018

Toptraining judo door Japanse expert Eiji KikuchiZoomEergisteren was het weer een hoogdag voor de Lommelse judoclub. De club kreeg namelijk het bezoek van de Japanse topcoach Eiji Kikuchi om er twee trainingen te verzorgen. Eerst mochten de allerkleinsten van zijn judokunstjes genieten, en opvallend daarbij was de manier waarop hij deze jonge judoka's kon motiveren om het beste van zichzelf te geven. Na de training mocht uiteraard iedereen trots poseren voor de klassieke groepsfoto. Nadien was het de beurt aan de grote jongens en meisjes en ook hier ging deze (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag 24 april 2018

Lek in de ZillewegZoomVanmiddag was er een lek aan de waterleiding in de Zilleweg. De herstelling is tegen morgen beloofd... (Foto Annie Teuwens)

Dinsdag 24 april 2018

Nieuwe tijdelijke pop-up in KerkstraatZoomIn de Kerkstraat in Lommel opende gisterenavond de tweede editie van de pop-up store PreZentZ. Uitbaters zijn de leerlingen van het 6de jaar Office & Retail van Wico Campus Mater Dei in Overpelt. Het doel van deze pop-up is om de geleerde competenties in de praktijk om te zetten, een soort eindproject voor de opleiding Retail. Door een samenwerking aan te gaan met lokale kleine handelaren en hobbyisten bieden ze een breed assortiment aan onder de noemer giftshop. De pop-up zal geopend zijn gedurende de komende twee weken. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Maandag 23 april 2018

Goedgevulde Week van de AmateurkunstenNaar jaarlijkse traditie vindt in het voorjaar de Week van de Amateurkunsten plaats. Tussen 27 april en 6 mei 2018 tonen amateurkunstenaars over heel Vlaanderen hun kunnen én hun liefde voor hun creatieve hobby. Het programma in Lommel oogt veelbelovend en gevarieerd!
Tijdens Lokale Helden op vrijdag 27 april zie je lokale bands Romulus Rex, Common Strangers en Van Pelt en dj Len-G aan het werk. Op zaterdag 28 april trekt de Dansketting door de straten van (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag 23 april 2018

Gemeenteraad

Het is alweer de vierde dinsdag van de maand en dus... een nieuwe gemeenteraad. Op de agenda o.a. het ontwerp van de infrastructuurwerken Bemal site, een hele reeks gratis grondafstanden en de toetreding tot de OCMW-vereniging Welzijnsregio Noord-Limburg. Vanuit de oppositie o.a. punten i.v.m. dalende populariteit bibliotheek, De Meerpaal en racers in het Kristalpark. De volledige dagorde.

Zondag 22 april 2018

Opening crematorium 'Stuifduin' lokt grote massaZoomHet was enorm druk vandaag bij de opendeur van het nieuwe crematorium 'Stuifduin'. Een goede 3.000 mensen schreven zich in om een kijkje te komen nemen! En gisterenavond was er ook al de officiële opening met de nodige toespraken en onthulling van het plakkaat door o.a. Jan Peumans. Veel meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Jacky Geboers & Annie Teuwens)
Zoom

Zondag 22 april 2018

Erfgoeddag trekt heel wat volkZoomDe Erfgoeddag trok ook dit jaar weer heel wat volk. In het Kapittelhof kon je dan ook terecht voor een bijzondere tentoonstelling met foto's uit het archief van José Goossens. Ook het boek dat werd samengesteld werd er voorgesteld. Op de foto's, waar je trouwens nog tot eind mei naar kan gaan kijken, vind je héél wat bekende en minder bekende Lommelaars terug. Van toneelkring 'Hand in Hand', over een 'Miss Parkietverkiezing' tot de 'Metaaldetectorclub' en véél meer... (Foto' Jan Buyens)
Zoom

Zondag 22 april 2018

Vandaag gezien

Een knappe zonsopgangZoomVanmorgen in Kristalpark... (Foto Luc Beysen)

Zondag 22 april 2018

Verkeersborden toegang KerkstraatZoomEnkele aandachtige lezers stellen zich vragen bij de verkeersborden in de Kerkstraat. Eén staan er bij de toegang al redelijk véél, en twee spreken ze elkaar ook tegen. Het verkeersreglement omtrent 'woonerf' bepaalt immers een maximum snelheid van 20 kilometer per uur, terwijl hier een bord van Zone 30 is aangebracht. En ook het verbodsbord voor vrachtwagens op bepaalde uren wordt volgens diezelfde lezers absoluut niet geëerbiedigd...

Zondag 22 april 2018

De communicantjes van Heide-HeuvelZoomZe zagen er weer stralend uit vanmorgen! (Foto Robert Boons)

Zondag 22 april 2018

Basket Lommel viert 50 jaarZoomOnze Lommelse basketclub bestaat dit jaar 50 jaar! Dat werd gisteren op passende wijze gevierd. Toespraken waren er van de voorzitter, een afgevaardigde van de nationale basketbond en van schepen van sport Jasmine Van Grieken. Na een kort overzicht van de historiek van de club werden er ook nog wat mensen in de bloemetjes gezet, zoals de twee kampioenenploegen: de Heren A in derde nationale en de dames in tweede provinciale. Maar ook de vrijwilligers mochten rekenen op een attentie. Proficiat! (Foto's Jan Buyens)
Zoom

Zondag 22 april 2018

Pluim voor Edmond BrouwersZoomVanmiddag mocht Edmond Brouwers de 'Pluim van Lommel' ontvangen. Edmond is voorzitter van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten, dat vandaag ook nog eens zijn 70ste verjaardag viert, en tevens van de vereniging Zorgenkind. Proficiat! (Foto's Jacky Geboers)
Zoom

Zondag 22 april 2018

Seduced by Harps bekoort alweerZoomZowel in het Hei's kapelletje, het Raadhuis als in CC De Adelberg klonken gisteren weer 'hemelse' tonen. Dit door meerdere artiesten binnen het kader van de 14de editie van 'Seduced by Harps'. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Zaterdag 21 april 2018

RodeKruisvrijwilligers 'in the picture'ZoomU komt ze dezer dagen op vele plaatsen tegen, de vrijwilligers van het Rode Kruis. Ieder jaar opnieuw brengen ze stickers aan de man om hun onkosten te kunnen blijven betalen. Soms in weer en wind, maar dezer dagen gelukkig met een heerlijk zonnetje, staan ze er toch maar weer! Koop dan ook deze sticker, en betoon het nodige respect voor deze mensen die er hun vrije tijd voor over hebben. (Foto Jan Buyens)

Zaterdag 21 april 2018

Lommelse BIB blaast kaarsjes uitZoomOnze bibliotheek blies vandaag 25 kaarsjes uit, tenminste... op deze locatie. Want de bibliotheek in onze stad bestaat uiteraard al héél wat langer. Maar naar aanleiding van 'Bib voor iedereen', het project waarbij iedereen wordt aangezocht om een petitie te ondertekenen om in iedere Vlaamse gemeente een bibliotheek te behouden, werd dit vandaag toch gevierd. Er waren toespraken van schepen van cultuur Kris Verduyckt, bibliothecaris Marleen Valy, en daarna een lezing van wielerlegende Sven Nijs en in de namiddag nog een optreden van Wartaal. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Zaterdag 21 april 2018

Vandaag gezien

Een mooie lentedag in GelderhorstenZoomWat een prachtige lente hebben we toch. Het lijkt wel zomer... Ideaal weer om te gaan wandelen! (Foto's Leon van Ham)
Zoom

Vrijdag 20 april 2018

Weer honderden deelnemers voor GrensloopZoomEr kwamen weer enkele honderden deelnemers opdagen voor de jaarlijkse Grensloop. Bij de volwassenen op de 7 kilometer was de eerste plaats voor Joeri Wouters (eerste foto onderaan), bij de 14 kilometer voor Hendrik Vandenberk (tweede foto onderaan).  Voor de kleintjes was er een medaille als aandenken. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Vrijdag 20 april 2018

'De Schommel' wint prestigieuze prijsZoomVanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de 'Robot Auto Wedstrijd', binnen het kader van het 'Ingenieuze Neuzen-project' van de Ford Motor Company Fund. Dit project moet leerlingen in de lagere school spelenderwijs warm maken voor wetenschap en techniek door het gratis ter beschikking stellen van roboticapakketten. En het was basisschool 'De Schommel' uit Kattenbos die als laureaat door de bouw van een robotauto een roboticapakket en een bezoek aan Ford Lommel Proving Ground won. In totaal namen zes lagere scholen deel, waarvan drie uit Lommel, en verder twee uit Overpelt, één uit Neerpelt. Proficiat! (Foto's Jan Buyens)
Zoom

Vrijdag 20 april 2018

Het is nu officieel: Lommel SK promoveert naar 1BZoomNiemand die er de afgelopen weken eigenlijk nog aan twijfelde, maar het is nu zeker zover, én officieel: Lommel SK speelt volgend seizoen terug daar waar het op zijn minst thuishoort: in 1B! Maar uiteraard rekent iedere rechtgeaarde supporter er nu op dat 'onze jongens' het ook sportief verder nog volledig zullen waarmaken, en ook na de eindronde (die dus eigenlijk overbodig blijkt te zijn) op de eerste plaats zullen prijken! Tijd dus ook voor bestuur en sportieve commissie om hun huiswerk voor volgend seizoen alvast ruim op tijd te kunnen maken! Proficiat!

Vrijdag 20 april 2018

Nieuwe vlinderwandeling Kattenbos geopendZoomDe oude molensite in Kattenbos is helemaal vlindervriendelijk ingericht. “Kunstenaar Will Beckers toverde het bestaande andersvalidenpad mee om tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt, telkens vergezeld van een educatieve toelichting en opdrachtjes op kindermaat,” zegt schepen van milieu en klimaat Kris Verduyckt. “Kinderen maken er spelenderwijs kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Vrijdag 20 april 2018

Vandaag gezien

Een 'triomfantelijke welkom' in LommelZoomDe Japanse kerselaar tovert de drukke Stationsstraat om in een triomfantelijke laan die je welkom heet in Lommel. (Foto Jacky Geboers)

Donderdag 19 april 2018

Kick-off van nieuwe 'Levensloop'ZoomVanavond vond in de Groote Hoef de kick-off plaats van de zesde editie van Levensloop die doorgaat op 15 en 16 september dit najaar. De nieuwe voorzitster, Linda Berkmans, hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Ook gaven de organisatoren mee dat dit zeker niet de laatste Levensloop in onze stad zal zijn! (Foto's Robert Boons)
Zoom

Woensdag 18 april 2018

Receptie voor marktkramersZoomIn de winter is het toch wat koud voor een receptie, dus doen ze het dit jaar maar in de lente onder een heerlijk zonnetje: een drink vanwege het stadsbestuur voor alle marktkramers... (Foto's Albert Agten)

Woensdag 18 april 2018

Buitenspeeldag schenkt dolle pretZoomHet was er supergezellig vanmiddag op de jaarlijkse Buitenspeeldag in het Burgemeesterspark... Knutselen, grime, een piramide bouwen, waterpret, 'Lommel' got Talent', en veel meer viel er te beleven, en dit alles onder een stralend zonnetje! Veel meer foto's op onze facebookpagina. (Foto's Jan Buyens)
Zoom

Dinsdag 17 april 2018

Met de groeten uit... AlbaniëZoomDe EU gaat onderhandelen met Albanië, lazen we vanavond ergens op het internet. Of dat het gevolg is van het bezoek van Albert Agten aan dat land vorige week, weten we niet, maar het zou kunnen... Het is een mooi en veilig land, zegt Albert. De groep bezocht onder meer Tirana, Berat (Unesco-werelderfgoed) en andere oorden. (Foto Albert Agten)

Dinsdag 17 april 2018

56,4 procent van de Lommelse landbouwbedrijven doen aan runderteelt, 10,3 procent aan varkensteelt. In tien jaar tijd is het aantal landbouwbedrijven in Lommel gedaald van 45 naar 39.

Dinsdag 17 april 2018

Twintiger steelt onder invloed van drugsDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een twintiger uit Lommel veroordeeld voor het plegen van diefstallen onder invloed van drugs en medicatie. De man pleegde vijf diefstallen. De buit verkocht hij. Met de opbrengst kocht hij sigaretten en drugs. Hij werd veroordeeld tot zeven maanden voorwaardelijke celstraf. Hij moet zich wel laten behandelen voor zijn alcohol- en drugsprobleem. (PG)

Dinsdag 17 april 2018

Een 'drone'movie van de Sahara City RunZoomHierbij nog een prachtige 'drone'movie van Nico Vande Kerkhof van de Sahara City Run van afgelopen zondag. Met dank aan de organisatie...

Dinsdag 17 april 2018

Fikse straf gevorderd voor pesten van burenEen vrouw uit de Vennenstraat in Lommel riskeert een zware straf voor het onophoudelijk pesten van haar buren. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 15 maanden celstraf met probatie-uitstel. Door het gedrag van de vrouw zijn de twee vroegere buren in hetzelfde huis al verhuisd. Op 10 mei wordt er vonnis geveld. (PG)

Maandag 16 april 2018

A-Team strandt in kwartfinales BekerZoomOnze Lommelse futsalploeg 'A-Team' maakte zich vanavond op voor een historische gebeurtenis. Dankzij enkele eerdere overwinningen stonden ze in de kwartfinale van de Beker van Limburg! En hierin moesten ze het als tweedeprovincialer opnemen tegen ZVC United Wellen, en die spelen in tweede nationale. Een moeilijke opdracht, en op het einde bleken de jongens uit Wellen dan ook net iets sterker, en wonnen de bezoekers met 1-4.
Het heeft niet mogen zijn maar zeker één helft lang hebben (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Maandag 16 april 2018

Het kantoor dat de werkgeversorganisatie VOKA-Kamer van Koophandel Limburg dit jaar in Noord-Limburg zal openen, komt in het bedrijvencentrum Noordlink in Lommel, langs de N71. Dat is vandaag bekendgemaakt. Een openingsdatum is er nog niet, maar staat wel gepland voor het tweede kwartaal, naargelang de verbouwingswerken vorderen. Johan Maesen, de nieuwe regioverantwoordelijke Noord-Limburg, start alvast op 14 mei.

Maandag 16 april 2018

Kopstoot voor politieagentHet Openbaar Ministerie heeft een werkstraf gevorderd tegen een dertiger uit Leopoldsburg voor agressie en weerspannigheid tegenover de politie. Hij had onder meer een kopstoot aan een agent uitgedeeld. In Lommel had hij het gemunt op de rolluiken van een woning en een brievenbus. Op 14 mei kent de man zijn straf. (PG)

Zondag 15 april 2018

Het busbedrijf Staf Cars uit Lommel gaat de eerste Amerikaanse lijn van het Duitse FlixBus tussen San Diego en Las Vegas uitbaten. Dat meldt De Tijd. De verbinding gaat eind mei van start. Paul Cremers, de CEO van Staf Cars, heeft in Las Vegas een nieuw bedrijf opgericht, USA Motorways, om de Amerikaanse activiteiten te organiseren. Cremers begint met tien bussen. In drie jaar tijd wil men groeien naar zestig touringcars. Daarbij kijkt men niet alleen naar Californië maar ook naar andere lijnen, onder meer naar Florida. De bussen komen van de Amerikaanse vestigingen van Van Hool en van Volvo. Chauffeurs rekruteert het bedrijf ter plaatse.
Staf Cars werkt sinds 2015 samen met FlixBus. De samenwerking is goed voor bijna 50 procent van de 17 miljoen euro omzet van het Lommelse bedrijf. De rest haalt het uit toerisme, schoolvervoer en een kantoorbus voor pendelaars. Bussen worden gekocht bij de Belgische bouwers Van Hool en VDL.

Zondag 15 april 2018

Internationale belangstelling grote wateringZoomEen groep specialisten van de traditionele weidebevloeiing hield, op uitnodiging van de lokale werkgroep van Natuurpunt en Erfgoed Lommel, zijn jaarlijkse samenkomst in Lommel. Op vrijdag werden in Vossemeren de vriendschapsbanden aangehaald en de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Op zaterdag werd vergaderd in het Wateringhuis met de stand van zaken van de verschillende Europese projecten. In de namiddag vervoegden schepen Kris Verduyckt en erfgoedconsulent Myriam Van Den Broeck de groep. Samen met de aanwezige deelnemers ondertekenden ze de conventie om hun inzet voor het behoud van de traditionele weidebevloeiing als Europees cultureel erfgoed kracht bij te zetten. Met een uitgebreid bezoek op het terrein van de Lommelse grote watering werd de samenkomst afgesloten. (Bijdrage jan Leroy, foto Ferdi Geerts)

Zondag 15 april 2018

Sahara City Run lokt meer dan 1.500 lopersZoomEn daarmee sneuvelt het record van vorig jaar met enkele honderden... Het was dan ook een perfect weer en de organisatoren hadden weer hun uiterste best gedaan om er iets moois van te maken. Bij de eindmeet waren er de volgende uitslagen: Op de 5 kilometer werd Nine Vromans primus bij de dames en Kris Wouters bij de mannen. Op de 10 kilometer was de hoogste eer weggelegd voor respectievelijk Liesbeth Tessens en Hendrik Vandenberk, en op de langste afstand tenslotte waren Lot Stevens en Rik Thijs de snelsten. Op naar een volgende editie! Op onze facebookpagina enkele honderden foto's! (Foto's Jan Buyens) UPDATE Nog een extra fotoalbum geplaatst op onze Facebookpagina, met foto's van Robert Boons in de Sahara!
Zoom

Zondag 15 april 2018

Lommelse scouts bestaan 60 jaarZoomEn dat werd gisteren uitgebreid gevierd, o.a. met een grote groepsactiviteit / massaspel in de Sahara, met alle leden, ouders en ex-leiding. Achteraf volgde op de weide een heuse BBQ met optredens van o.a. Soosh en Withhold. Veel meer foto's op onze facebookpagina (Foto's Annie Teuwens)
Zoom

Zondag 15 april 2018

Geslaagde eerste editie 'Lutrock'ZoomGisterenavond organiseerde de KWB een geslaagde eerste editie van 'Lutrock' in de Hanekap, met maar liefst vier groepen met Lutlommelse 'roots': The Guv’nor, The Hive, Black Man Ray en Hier en Nu.
Zoom

Zondag 15 april 2018

'Make a wish' voor LarsZoomLars is bijna 4 jaar en wilde graag een speeltuintje, want door zijn ziekte kan hij niet vaak naar de 'grote' speeltuin. Zijn wens was dan ook om een speeltuintje bij hem in de tuin te krijgen. En de organisatie 'Make a wish' heeft gisteren zijn droom waargemaakt!  Zelfs Spiderman was daar om hem te verwelkomen... (Foto's Robert Boons)

Zaterdag 14 april 2018

Jasper ziet reeën, reeën zien JasperZoomVandaag in Kattenbos kwamen twee reeën rustig grazen is een grasveld, mailt Jasper Oversteyns. "Het mannetje hield me in de gaten dus kon ik niet heel dicht komen." Zo gaat dat, met ree-mannetjes.

Zaterdag 14 april 2018

Eind vorig jaar waren er in Lommel 541 kandidaat-huurders voor een sociale woonst ingeschreven op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen. In 2016 waren er dat 428, in 2011 286.

Vrijdag 13 april 2018

Jong talent in het RaadhuisZoomVanavond kon u in het Raadhuis in Lommel terecht voor jong talent... Lindsay Gijbels uit Achel is een jonge, getalenteerde dwarsfluitiste die na een opleiding aan de KANL nu haar bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel afrondt. Op het programma stonden o.a. werken van J.S. Bach en W.A. Mozart. Lindsay werd begeleid door Erik Fuchs op piano. Karen Jansen, student theater aan de KANL bij Karla Deroost, zorgde voor de presentatie. (Foto's Robert Boons)

Vrijdag 13 april 2018

De asperges zijn op komstZoomVelen keken er naar uit: naar de verse asperges uit volle grond. Ze zijn er weer! (Foto Leon Van Ham)

Vrijdag 13 april 2018

Meiboom op nieuwe zwembadZoomOp het dak van het nieuwe zwembad met tennishal pronkt sinds kort een meiboom. Het teken dat de ruwbouw bijna klaar is en het hoogste punt van de bouw is bereikt. De bouwwerken verlopen vlot en zitten voorlopig op schema. De opening van het nieuwe complex is voorzien in het najaar van 2018. Het nieuwe zwembad krijgt een 25 meterbad met zes banen, een instructiebad, een apart kinderbad, wellness en een familieglijbaan én een tennishal met vier banen. Een gemeenschappelijke brasserie met een (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 12 april 2018

Crematorium Stuifduin opent de deurenZoomTijdens het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april wordt de opening van het nieuwe crematorium Stuifduin feestelijk gevierd. Op zaterdag is er een officiële openingsplechtigheid en op zondag 22 april zet het crematorium de deuren open voor het grote publiek. De inschrijvingen voor deze opendeurdag lopen als een trein. "Al méér dan 1.800 mensen schreven zich in, en er werd een stop op gezet. Maar nu werd er beslist om een grote tent bij te plaatsen, en nu kunnen we tot 3.000 (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Woensdag 11 april 2018

Oplegger vol vaten van drugslaboIn een gestolen oplegger die geparkeerd stond aan de Buitensingel ter hoogte van de McDonalds zijn deze namiddag tientallen vaten met daarin vloeistoffen afkomstig van een drugslabo aangetroffen. In totaal ging het om 6 grote vaten van 1000 liter en 56 andere van 200 liter. Volgens de eigenaar van de oplegger was die leeg toen hij in Turnhout gestolen werd. De lokale politie Lommel voert het onderzoek.

Woensdag 11 april 2018

'Broedboom' bosuil gekaptZoomAl sinds een paar jaar volgt Luc Beysen een nest met bosuiltjes langs het kanaal van Beverlo. In 2015 postte hij hiervan een foto op Internetgazet. Vandaag ging hij weer kijken of er zoals de laatste jaren opnieuw een nest was. Tot zijn grote ontsteltenis moest hij vaststellen dat de boom gekapt was. Op deze manier is er wederom een moeilijk te vinden broedplaats voor de bosuil verdwenen. Waarschijnlijk was het wel nodig om vanwege de veiligheid voor de fietsers iets aan de boom te doen, maar hij vraagt (…) Het hele nieuwsbericht 'Broedboom' bosuil gekaptZoom

Woensdag 11 april 2018

Lommel SK U14 kampioenZoomDe eerste ploeg van Lommel SK is goed op weg om 'los' kampioen te spelen dit seizoen... De youngsters van de U14 nationaal deden het hen in ieder geval al voor: zij speelden gisteren kampioen in hun reeks! Proficiat! (Foto Lommel SK)

Dinsdag 10 april 2018

Nieuwe stickercampagne Rode KruisZoomVanaf donderdag 19 april staan er weer vrijwilligers op diverse strategische plaatsen in Lommel om stickers te verkopen ten voordele van het Rode Kruis. De volledige opbrengst komt ten goede van de lokale afdeling, en dit jaar willen ze hier vooral verbouwingswerken aan hun lokaal in de Nobert Neeckxlaan mee bekostigen.  De stickerverkoop start volgende donderdag vanaf 15.00 uur,  o.a. aan de  Aldi, Singel, Diagnose centrum en Delhaize. Spilfiguur op de sticker dit jaar is Robbedoes, en de allereerste sticker werd nu reeds gekocht door Jean-Jacques Melotte, hoofdcoach van onze judoclub en organisator van o.a.de grote Soeverein Judocup. (Foto Jan Buyens)

Maandag 9 april 2018

Nu inschrijven voor tweede InternetgazetquizZoomU kan vanaf nu inschrijven voor de tweede editie van onze 'Geknipte Internetgazetquiz'. Deze editie vindt plaats op vrijdag 14 september in CC De Adelberg, en net zoals vorig jaar maakt u kans op een bijzonder mooie trofee, speciaal voor ons gemaakt in het Glazen Huis. Alles wat u moet doen is een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be met vermelding van Quiz en de naam van uw ploeg. Verdere info ontvangt u daarna!

Zondag 8 april 2018

Vandaag gezien

Lammeren in de KolonieZoomDe lente is in het land, het jong geweld springt alweer dartel rond... (Foto Leon Van Ham)

Zondag 8 april 2018

Alweer puike resultaten voor onze kunstschaatstersZoomVandaag namen zeven kunstschaatsers van de Lommelse Kunstschaatsclub 'Figure Skating Nieuw Luna Lommel' deel aan de recreatieve wedstrijd 'Spring Cup'  in Mechelen. In de categorie Novice behaalde Lyo Vanduffel (foto 1 onder) de eerste plaats, terwijl Daphne Kuipers de vierde plaats pakte. In de categorie Adolescent behaalde Lotte Van Kerckhoven (foto 2 onder) een tweede plaats, terwijl Lore Ritrovato derde werd. In de categorie Young Adults behaalde Febe Mens (foto boven) een vierde plaats. In de categorie Duo's tot slot schaatsten Fleur Ritrovato en Joke Willems (foto 3 onder) en zij behaalden de eerste plaats. Deze groep schaatsers werden begeleid door de trainers Jonas Sleven en Isabeau Hanegreefs. (Bijdrage Guy Vanduffel)
Zoom

Zondag 8 april 2018

Misato Oi-award uitgereiktZoomTijdens de Soeverein Judocup van dit weekend werd vanmiddag de Misato Oi-award uitgereikt... Het was een emotionele ceremonie waarbij de familie van Misato, haar 'tweede vader' Jean Jacques Melotte, burgemeester Peter Vanvelthoven én de ambassadeur van Japan aanwezig waren. Vele Lommelaars herinneren zich nog altijd haar vrolijke lach, en het was dan ook een enorme klap toen haar plotse overlijden op amper 22-jarige leeftijd hier vernomen werd. Om haar, die niet alleen een veelbelovende judoka was, maar ook streed voor vrouwenrechten in Japan én bovendien een begenadigd Haiku-schrijfster was, om haar te eren werd deze award in het leven geroepen. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Zaterdag 7 april 2018

Lommel SK wint ook in Chatelet: 1-2Lommel SK maakte vanavond de verplaatsing naar Chatelet, en ging er winnen met 1-2. Na een vrij gesloten eerste helft bleef het 0-0 bij de rust. Na de pauze kwam de thuisploeg eerst met 1-0 voor, maar Lommel sloeg vrij snel terug via Sula die de 1-1 maakte. En helemaal op het einde maakte de ingevallen De Bruyn er dan nog 1-2 van. Alweer een wedstrijd tot een goed einde gebracht, en nu aanstaande zaterdag thuis tegen die andere Limburgse ploeg in de reeks, Patro Eisden!

Zaterdag 7 april 2018

De garageverkoop komt er weer aanZoomDe winterprik is nu echt wel afgelopen en dan kan de lenteschoonmaak beginnen. Het ideale moment om te kijken wat je in de aanbieding hebt en deel te nemen aan de jaarlijkse Lommelse garageverkoop! Het deelnemen aan de garageverkoop is enkel voor Lommelse inwoners en kost slechts € 7,5 per deelname. U kan nog steeds inschrijven via de website, ook alle info vindt u er terug. Nog méér info of nog betalen? Dat kan ook nog op zondag 22 april in het kantoor van Toerisme Lommel aan het Marktplein, en dit van 13 tot 16 uur!

Vrijdag 6 april 2018

Kleurrijk dansspektakel in De AdelbergZoomBollylicious bracht vanavond een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter and glamour. Dit Gents collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. Gesteund door de wereldberoemde choreograaf Alain Platel brengen ze deze energieke dansvorm, die een hoog feel good-gehalte met zich meedraagt, meer onder de aandacht en tillen ze het tot een hoger niveau. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Vrijdag 6 april 2018

Prachtig lenteweer in de SaharaZoomHet was geweldig wandelweer vandaag. Enkele fijne foto's van de vooravond in onze Lommelse Sahara. (Foto's Leon Van Ham)
Zoom

Donderdag 5 april 2018

Wandelpaaltjes in BoslandZoomVandaag werd in Bosland de eerste nieuwe paal van het wandelnetwerk geplaatst. Nog 1599 paaltjes te gaan... Het netwerk wordt eerst nog uitgebreid getest in de zomer. Daarna kan iedereen met behulp van de kaart zijn eigen route uitstippelen langs de mooiste plekjes in Bosland. (Foto Bosland)

Donderdag 5 april 2018

Nog enkele dagen om mee te doen met poëziewestrijdTijdens de poëzieweek in januari ging de jaarlijkse gedichtenwedstrijd 'Theater' voor kinderen vanaf 10 en jongeren tot 25 jaar van start. Er is een opsplitsing gemaakt in woord, beeld en theater.  Met 'Woord' wordt bedoeld een sms-gedicht, een lang of kort gedicht, een dicht in rap-vorm,… Met 'Beeld': teken, schilder, fotografeer, plak,… de dingen die je niet gezegd krijgt in woorden. Je kan deelnemen door je bijdrage te mailen naar bibliotheek[!]lommel.be, en dit ten laatste 10 april. Je mag het ook met de post versturen naar Bibliotheek Lommel, gedichtenwedstrijd, Michiel Jansplein 1 te 3920 Lommel. Op de voorkant van je blad mag dan enkel het gedicht staan en op de achterkant staan je naam, contactgegevens en leeftijd. Meer info.

Donderdag 5 april 2018

Night at the BIBZoomIn het verlengde van de boekenmaand organiseerde de bibliotheek gisterenavond een 'night[!]the bib'. Kinderen tussen 6 en 10 jaar konden zich inschrijven, en aangezien dat direct uitverkocht was, komt er nog een tweede sessie in het najaar (die ook al uitverkocht is...). De aanwezigen genoten met volle teugen van heel wat activiteiten, zoals een disco en een nachtspel. (Foto's Robert Boons)
Zoom

Woensdag 4 april 2018

Geslaagde Paastocht voor Milieu 2000ZoomMaar liefst 1.500 wandelaars verschenen afgelopen weekend op de 38ste Paastocht van wandelclub Milieu 2000. Ondanks de minder goede weersvoorspellingen werd Paasmaandag een mooie wandeldag waarbij de wandelaars konden genieten van een wandeling vanuit  Gelderhorsten. Onderweg passeerden ze onder andere het kanaal van Beverlo, de Most en de Balense Keiheuvel. Doorheen de prachtige natuur en bossen kon er op de langere afstanden een rustpauze genomen worden in zaal Sint Jan te Balen. Er verschenen (…) Het hele nieuwsbericht

Woensdag 4 april 2018

Uitwisselingsproject met NamibiëZoomDeze jongeren vertrokken afgelopen paasweekend naar de Lommelse zusterstad Ongwediva in Namibië voor een uitwisselingsproject. Ze zullen er kennis maken met de lokale bevolking, plaatselijke bezienswaardigheden, het onderwijs en de stad zelf. Zal zeker een erg leerrijke ervaring worden...

Maandag 2 april 2018

Teutenmarkt weer van startZoomOnze Lommelse Teutenmarkt ging gisteren alweer van start, en uiteraard lokte dit weer heel wat volk naar het centrum. (Foto's Albert Agten)

Zondag 1 april 2018

Vandaag gezien

Prachtige natuurfoto'sZoomHet was best mooi weer vandaag, en dus konden heel wat fotografen zich weer niet inhouden met deze foto's als resultaat. Bovenaan en eerste drie onderaan zijn van Jasper Oversteyns, laatste is van Luc Beysen.
Zoom

Het overige nieuws

Maandag 30 april 2018

Te voet naar ScherpenheuvelZoomAfgelopen zaterdag rinkelde de wekker bij een 40-tal clubleden van Milieu 2000 al heel vroeg. Het ging nu echt gebeuren, voor velen een jaarlijkse traditie, voor andere een eerste keer. Nog geen zes uur, maar toch stonden ze met zo’n 45 pelgrims klaar om op pad te gaan richting Scherpenheuvel. Het was bewolkt maar aangenaam wandelweer. Na zo’n 12 km kwamen ze al aan in Oostham, waar ze ontbeten met op de achtergrond het welbekende liedje “We gaan tevoet naar Scherpenheuvel' (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Maandag 30 april 2018

De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.

Maandag 30 april 2018

Irma Cools overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Irma Cools overleden, de weduwe van Jean Antonissen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Maandag 30 april 2018

De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag 30 april 2018

Een terechte vraagZoomHoe lang sleept dit dossier nu al wel niet aan? Schandalig lang dus... Ook in de Leopoldlaan weten ze dat! (Foto Albert Agten)

Maandag 30 april 2018

Werken aan brug KanaalstraatZoomDe werken aan de brug in de Kanaalstraat starten nu woensdag 2 mei en duren tot 11 mei. Fietsers en voetgangers kunnen passeren buiten de werkuren en in het weekend, de uitvoerders houden ook rekening met fietsers en voetgangers die naar school moeten.

Zondag 29 april 2018

Laatste volleyweekend van het seizoenZoomIn het laatste weekend van volleybalclub Lovoc in het laatste Limburgse competitieweekend moesten nog 2 wedstrijden door de Lovoc-teams afgewerkt worden. De meisjes U11-B, die al zeker waren van de kampioenstitel in hun reeks, gingen bij Kovok Kortessem op bezoek. Ze wonnen daar met 0-9 en sluiten hun 2de ronde hierdoor mooi af op een verdiende eerste plaats. 11 winstmatchen, 1 nipt verlies tegen het nummer 2 Tamera Lummen deze ronde. Trainer-coach Hilde mag zeer tevreden zijn met het resultaat dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag 29 april 2018

Uit de oude doos

Politie(ke) perikelen 40 jaar geledenIn onze wekelijkse bijdrage uit Publi Flash van 40 jaar geleden, deze keer uit de editie van eind april 1978 twee artikeltjes omtrent de benoeming van politieagenten in onze stad.

Zondag 29 april 2018

Kolonie haalt zwaar uit: 9-0Lommel Kolonie haalde zwaar uit vanmiddag en won met maar liefst 9-0 tegen E. Houthalen. Verbroedering ging onderuit bij Amandina met 3-1. Voor Lutlommel en Kattenbos zit de competitie er voor dit seizoen op!

Zaterdag 28 april 2018

Wat is er aan de hand?Het lijkt alsof het alleen nog maar over handen gaat. Eerst was er die gelovige meneer die vrouwen geen hand kon geven. Een teken van respect, vertelde hij. Al valt dat misschien moeilijk te begrijpen. Een andere man uit de gemeenschap verklaarde het zo in de krant: “Het is mijn grootste verlegenheid. Verstaat u dat? Voor ons is de vrouw de belangrijkste persoon in het leven van onze gemeenschap, de queen eigenlijk.” Tja, had dat dan gezegd, dacht ik. Het is me wat met die tradities. Zelf heb ik er (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 28 april 2018

Nieuw: heropening De Blauwe KeiZoomDe vele wandelaars en fietsers zullen weer tevreden zijn, want na een erg lange tijd van inactiviteit heropende taverne 'De Blauwe kei' haar deuren. Hanneke en Niels (eerder van De Lossing) zijn van plan om er alweer een topzaak van te maken op deze toplocatie! Veel succes! (Foto's Geert Jansen & Annie Teuwens)

Vrijdag 27 april 2018

Uit een kledingcontainer aan de Buitensingel is kleding gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Vrijdag 27 april 2018

Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Vrijdag 27 april 2018

Morgen 'Dansketting' in het centrumWanneer u morgen in het centrum van onze stad gaat wandelen of winkelen, moet u zeker niet 'raar' opkijken... Van 15 tot 16 uur zal u immers een 'bonte bende' zien voorbij trekken, al dansend, van het Raadhuis tot de Kloosterstraat en terug via de Mudakkers. Het initiatief komt uit van Danspunt en loopt in Lommel binnen het kader van de 'Week van de Amateurkunsten'. Wil u eventueel zélf nog mee dansen? Ook dat kan nog, dan moet u zich om 13.30 uur aanmelden in het Cultuurcentrum om de korte choreografie aan te leren! Meer info.

Vrijdag 27 april 2018

Eerste 'Open Coffee' in LommelZoomOp Domein De Groote Hoef vond gisteren het gratis netwerkevent Open Coffee van start. Dit maandelijks netwerkevenement is voor ondernemers. Er was een mooie opkomst, en goed connecties werden gelegd. Om het in de woorden van organisatrice en woordvoerster Vicky (coaching bij stress, rouw en verlies) te zeggen: No Stress, wees jezelf en  leg interessante contacten  met  ondernemers van verschillende sectoren.  Als gastspreker bij de start van dit event  was schepen (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Donderdag 26 april 2018

Een goed gedacht van PjèrkënHawd ’t mèr heeël wit mi ööw kéndër, want látër kiezë zë ööw rustóuwërd of ööw ààdmènnë(k)ëshuis.
          Pjèrkën

Donderdag 26 april 2018

Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Donderdag 26 april 2018

Jean Pierre Wuytens overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Jean Pierre Wuytens overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Dries in Balen.

Donderdag 26 april 2018

Maria Tempels overledenIn WZC Hoevezavel is dinsdag Maria Tempels overleden, de weduwe van Frans Wouters. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Donderdag 26 april 2018

Anna Stalmans overledenGisteren is Anna Stalmans overleden, de weduwe van Emiel Vanderstichelen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Woensdag 25 april 2018

Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Woensdag 25 april 2018

Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht

Woensdag 25 april 2018

Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Woensdag 25 april 2018

De NV Staf Beheer uit Lommel en Vosta Investments uit Diemen (Ned.) hebben de NV NewStaf Coach Services opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren van bedrijven en van beleggingen én het verstrekken van leningen.

Woensdag 25 april 2018

Oproep Bouwjaar '78: hulp gevraagdDe dames en heren van het bouwjaar '78 worden 40 en gaan feesten op een nu al legendarische 40's Reunion. Enkelen van de 'Nonnen' zien het al zitten, maar we willen graag de hele Lommelse bevolking van '78 erbij betrekken. Ben je nieuw in Lommel en heb je er nooit op het lager/middelbaar gezeten, ook dan ben je van harte welkom!
Heb je ooit op een lagere school in Lommel gezeten, van de Kolonie, Barrier, Lutlommel, Balendijk, Kattenbos, Eymard tot Kerkhoven en van den Heuvel, Zonneweelde, Centrum (…) Het hele nieuwsbericht

Woensdag 25 april 2018

Zaterdag overleed Monique Vanhee, de weduwe van Francis De Bock. Zij was 91 jaar en kinderarts. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (20-21 uur) in funerarium Witters.

Dinsdag 24 april 2018

Uit het popgeschiedenisboek

Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Dinsdag 24 april 2018

Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag 24 april 2018

In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag 24 april 2018

Grensgevallen

De economie in de regio Eindhoven is vorig jaar met 4,9 procent gegroeid. Daarmee  realiseert Eindhoven, net als de regio Almere, het hoogste groeicijfer van heel Nederland, zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. De regio Eindhoven doet het zo goed vanwege de sterke industrie en de zakelijke dienstverlening. In Almere zorgen de autoleasebedrijven voor de groei. In heel Nederland groeide de economie vorig jaar met 3,2 procent, een stuk meer dan voorgaande jaren.

Dinsdag 24 april 2018

Verrassingsact tijdens fietstochtZoomAfgelopen weekend zagen enkele lezers deze twee hertjes langs het fietspad achter de Ford-testbaan richting Eksel. Eentje was zeer schuchter, het andere kloeker want het at zelfs uit de hand van enkele picknickers. Mogelijk maakten ze deel uit van de groep tamme damherten die enkele weken geleden ontsnapte uit het domein Molenheide in Helchteren.(Bijdrage Tania Vrijsen)

Dinsdag 24 april 2018

Morgennamiddag wordt in "Den Brugwachter" de woning Luikersteenweg 38 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 20a en heeft een K.I. van 976 euro.

Maandag 23 april 2018

Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Maandag 23 april 2018

Elza Lenaerts uit Overpelt en Kim Plessers uit Bocholt hebben de bvba Vastgoedsolutions opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle soorten makelaarsverrichtingen, het schatten van onroerend goed en het beheer van residentiële gebouwen.

Maandag 23 april 2018

Nog 2 kampioensploegen bij LovocZoomAlweer feest bij volleyclub Lovoc. Er kwamen 2 teams het kampioenenlijstje vervolledigen! De heren A wonnen met 1-3 op het veld van de winnaar van de reguliere competitie Mavo Dilsen-Stokkem A. Lovoc dus kampioen, Mavo wordt verwezen naar eventuele testwedstrijden. Promoveren doen de heren echter niet, zij stoppen met competitievolleybal en gaan spelen in de liefhebberscompetitie. De huidige jongens U17 nemen de fakkel van hen over, maar dan in 3de provinciale.
De 2de nieuwe kampioen van (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag 23 april 2018

Een bewuste keuze tegenwoordigZoomHoe langer hoe meer kinderen beleven hun lentefeest, hoe langer hoe minder hun communiefeest. Maar feesten en cadeautjes zijn er toch altijd bij! (Foto Albert Agten)

Maandag 23 april 2018

Rosa Mannaerts overledenGisteren is Rosa Mannaerts overleden, de weduwe van Leon Houben. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters.

Maandag 23 april 2018

Zaterdag is Antoinette Derboven overleden, de weduwe van Marcel Vanbroeckhoven. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Maandag 23 april 2018

Pierre Hanegreefs overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Pierre Hanegreefs overleden, de echtgenoot van Rita Reynders. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Maandag 23 april 2018

Meer dan 25% te snelAfgelopen weekend werd er veel geflitst in Lommel. Gisteren - zondag - tussen 9u en 9.30u - stond de flitswagen van de lokale politie in Kattenbos, en wat bleek? Van alle gecontroleerde voertuigen reed daar 25% té snel (maximum is daar 50 km/uur). Eén op vier!

Maandag 23 april 2018

Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag 23 april 2018

Zuster Angela Suls overledenIn Chamalières (Fr.) is op 6 april de uit Lommel afkomstige zuster Angela Suls overleden. Woensdag (11.15 uur)  is er een herdenkingsviering in  de kapel van het WZC aan de Appelboomgaardstraat in Munsterbilzen.

Zondag 22 april 2018

Er wordt weer geflitstDe komende week wordt er vooral in deze straten geflitst: Slinkerstraat, Luikersteenweg, Lutlommel, Kerkstraat en Vijverstraat.

Zondag 22 april 2018

Alleen Lutlommel haalt een puntKolonie verloor vanmiddag bij SP. Lille met 3-1. Lutlommel ging 3-3 gelijk spelen bij FC Anadol, en Verbroedering verloor toch enigszins verrassend thuis met 1-4 van Halveweg Zonhoven. En ook Kattenbos verloor vanmiddag thuis van leider Bolderberg FC, dit met 0-2.

Zondag 22 april 2018

Bruudruuster wint Eigenwijze QuizZoomZe waren de gedoodverfde winnaars gisteren, en maakten die rol ook volledig waar op de Eigenwijze Quiz! Bruudruuster (foto boven) voegde alweer een titel toe aan hun palmares... (Foto's Jan Buyens)

Zondag 22 april 2018

Lommel SK: ook winst in OudenaardeDat de spelers van Lommel SK nog lang niet op vakantie willen, lieten ze gisterenavond nog zien in Oudenaarde. Er werd daar verdiend gewonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Valcke in de 65ste minuut!

Zaterdag 21 april 2018

Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Zaterdag 21 april 2018

ZwerfvuilactieZoomOok dit jaar werd er weer héél wat opgehaald tijdens de  zwerfvuilactie. En het positieve nieuws was wel dat er voor dezelfde afstand (Hoeverdijk en Toeristische weg) er opvallend minder vuil lag dan vorig jaar. Dat is toch positief voor onze mooie natuur...

Zaterdag 21 april 2018

Chel mag het zeggen

HoroscopenPas heb ik zo’n flyer in de bus gevonden met de mededeling dat in Hapert (Nederland) weer zo’n beurs gaat plaatsvinden over alles wat ‘kenners’ paranormaal noemen. De organisatoren moeten mijn gegevens ergens aangetroffen hebben en blijkbaar zijn ze daar behoorlijk van onder de indruk geraakt. Hebben ze eruit afgeleid dat ik me eveneens met gemak tussen de dwalende en andere geesten in hogere spirituele sferen beweeg? Ik krijg immers € 25 korting als ik er een stand wil (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijdag 20 april 2018

Ferdinand Jonkers overledenVandaag is Ferdinand Jonkers overleden, de echtgenoot van Lizette Brusselaers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Vrijdag 20 april 2018

Op het industrieterrein in Lommel ontstond gisterenavond een brandje bij ZF Wind Power. Het vuur kon snel gedoofd worden. De schade bleef beperkt.

Vrijdag 20 april 2018

Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 19 april 2018

François Verpoorten overledenGisteren is François Verpoorten overleden, de echtgenoot van Agnes Wolfframm. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Donderdag 19 april 2018

Groeten uit... LanzaroteZoomAfgelopen week maakten cursisten van het volwassenenonderwijs CVO Lino -Lommel een studiereis naar het eiland Lanzarote, een van de zeven Canarische eilanden. Gedurende 7 dagen doorkruisten ze het hele eiland op zoek naar de mooiste plekjes. Zo bezochten ze hoogstandjes van de architect-kunstenaar César Manrique en werden ze overweldigd door de vulkanische schoonheid van het natuurpark Timanfaya.
Ook werd uitgebreid genoten van de plaatselijke gastronomie, zoals het wijnmuseum van (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 19 april 2018

Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Donderdag 19 april 2018

Lommel telt 3.550 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er dat 16.183, in Limburg 98.543.

Donderdag 19 april 2018

Het is maar dat u 't weet

Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Donderdag 19 april 2018

Uit het popgeschiedenisboek

Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Woensdag 18 april 2018

40 jaar laterZoom40 jaar geleden trouwde Brigitte Vander Heyden met Freddy Vangerven en Saapke de Jong met Jean-Pierre Vander Heyden. Zus en broer Vanderheyden komen uit Lommel; Saapke en Pierre wonen daar nog, Brigitte en Freddy wonen nu in Neerpelt. Willy Geunes maakte destijds bijgaand 8mm-filmpje van dat dubbele huwelijk. Het mooie is dat beide koppels die film in die 40 jaar nog nooit gezien hebben, reden voor een familielid, partner in crime, om hem te digitaliseren, er muziek achter te zetten en hem op YouTube te plaatsen. Daardoor kunnen ook Internetgazetlezers nu mee genieten... 

Woensdag 18 april 2018

Julia Lodewyckx overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Julia Lodewyckx overleden, de echtgenote van François Carmans. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Woensdag 18 april 2018

Nieuw in Heide-HeuvelZoomDe Yvestown Tea Room en Shop in de Slinkerstraat is een pastelkleurige mix van interieur- en cadeauwinkel, tearoom en kunstatelier van blogger en voormalig SJIEK columnist Yvonne Eijkenduijn en haar man Boris van de Grint.  The Yvestown shop is echter niet bedoeld om alleen maar 'winkel' te zijn. De gezellige hoekjes en tafeltjes nodigen uit om even een pauze in te lassen in je werkdag, een koffie te drinken of om enkele uurtjes rustig op je laptop te werken met een kopje thee (gratis (…) Het hele nieuwsbericht Zoom

Woensdag 18 april 2018

Het is maar dat u 't weet

Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Dinsdag 17 april 2018

De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Dinsdag 17 april 2018

Rosa Drees overledenZondag is in Lommel de uit Eksel afkomstige Rosa Drees overleden, de weduwe van Fik Weckx. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Dinsdag 17 april 2018

Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 

Dinsdag 17 april 2018

'Gevoel voor Tumor' vandaag in MariaziekenhuisZoomDe fictiereeks ‘Gevoel voor Tumor’ die momenteel te zien is op één, wil mantelzorgers in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen op televisie. Het productiehuis van deze fictiereeks gaat ook langs bij een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Vandaag zijn ze in het Mariaziekenhuis. In de inkomhal kan je in hun reizend salon kijken naar een filmpje met getuigenissen van patiënten en hun mantelzorgers.
Mantelzorgers verdienen het om in de bloemetjes gezet te (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag 17 april 2018

Milieu 2000 op uitstap naar RocherathZoomAfgelopen weekend trok een bus vol leden van wandelclub Milieu 2000 voor een daguitstap richting Rocherath. Doorheen de vallei van de Warche bloeien er de wilde narcissen met tienduizenden op de flanken. Het prachtige weer zorgde ervoor dat ze goedgezind aankwamen in Malmedy voor een klein welkomstontbijt en met behulp van twee gidsen trokken ze nadien door de narcissenvelden. Via het stuwmeer van Robertville ging het dan terug richting Malmedy waar nog even gewandeld werd doorheen de steegjes in (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag 16 april 2018

Aan alle secretaressenZoomFoto Albert Agten

Maandag 16 april 2018

Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Maandag 16 april 2018

Jan Lemmens overledenZaterdag is Jan Lemmens overleden, de echtgenoot van Maria Verdonschot. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maandag 16 april 2018

Dennis Vreys overledenIn Hechtel is vrijdag de uit Lommel afkomstige Dennis Vreys overleden, de grote liefde van Melanie Follon. Hij was 26 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Maandag 16 april 2018

Het is maar dat u 't weet

Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Maandag 16 april 2018

Het is maar dat u 't weet

Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Zondag 15 april 2018

Giel Deferm trekt de deur van Lommel SK achter zich dicht. Hij trekt naar Thes waar hij een contract tekende voor twee seizoenen.

Zondag 15 april 2018

Feest voor de jeugdteams U11 bij Lovoc. Al voor de tweede keer dit seizoen hebben de jongens zich tot kampioen gekroond in de competitie 2 tegen 2, dit na een 11-1 thuiswinst tegen He-Voc Hechtel-Eksel A. In de eerste ronde werden ze ongeslagen kampioen, ook in deze tweede ronde zijn ze dus al kampioen, en het ongeslagen zijn zit er ook deze keer, met nog 1 wedstrijd te gaan, aan te komen. Ze konden de kinderchampagne dus een tweede keer laten knallen dit seizoen! Dikke proficiat aan de spelers en hun (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag 15 april 2018

Vrijdagavond organiseerde KWB Heide-Heuvel de 12de editie van haar Kipkap quiz. Die startte met een alfabetronde. Daarna volgden nog rondes over o.a. geschiedenis, aardijkskunde, sport, muziek. En zoals dikwijls namen ook nu weer de "betere" ploegen de eerste plaatsen in. Vur d'Leut won deze keer met een riante voorsprong voor Alla Ventura. Bruudruuster eindigde op korte afstand als derde.

Zondag 15 april 2018

Verbroedering - Kolonie: 1-1ZoomDe beide Lommelse ploegen hielden elkaar in evenwicht vanmiddag, en een puntendeling was dan ook de terechte uitslag... (Foto's Robert Boons)

Zondag 15 april 2018

Grensgevallen

PSV is voor de 24ste keer kampioen van Nederland. De Eindhovense club versloeg deze namiddag Ajax met 3-0, na doelpunten van Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Sinds het eindsignaal is het héél druk in de Eindhovense binnenstad...

Zondag 15 april 2018

Kolonie en Verbroedering delen puntenDe derby in ons eigenste Lommel, Verbroedering tegen Kolonie, eindigde op een 1-1 gelijkspel. Ook Lutlommel speelde vanmiddag gelijk, 2-2 tegen de leiders uit Achel VV. Kattenbos tenslotte verloor met 2-0 bij VV Lummen.

Zondag 15 april 2018

De brandweer rukte gisterenavond uit voor een heidebrandje langs de N71, op de grens van Lommel met Balen. De spuitgasten waren het vuur snel meester. De brandoorzaak is niet gekend.

Zaterdag 14 april 2018

En als de bom valtZaterdag 14 april, 04.00 uur
Welk middeltje gebruikt u om de slaap opnieuw te vatten? Schapen tellen? Of andere dieren? Bij mij werkt zoiets voor geen meter. Die nacht was het opnieuw zover. Meestal twijfel ik tussen een boek en mijn telefoon. Het boek was ditmaal een oudje van Gabriel Garcia Marquez: De generaal in zijn labyrint. Over de laatste maanden van generaal Bolívar, die in 1830 uit zijn Colombia moest vluchten. Een verhaal over wat oorlog doet met een mens. Prachtig, maar niet meteen (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 14 april 2018

Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

Zaterdag 14 april 2018

Lommel wint ruim van PatroLommel SK heeft vanavond een ruime overwinning behaald tegen Patro Eisden-Maasmechelen. Het werd 4-0, dankzij goals van Ruyssen, Vermeiren, Valcke en Gaethofs. Na 27 wedstrijden heeft leider Lommel SK 13 punten voorsprong op FC Knokke dat morgen thuis nog speelt tegen FCV Dender.

Zaterdag 14 april 2018

'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 14 april 2018

Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 14 april 2018

Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Vrijdag 13 april 2018

Uit het popgeschiedenisboek

Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Vrijdag 13 april 2018

In eerste provinciale dames van het basketbal heeft DBC Houthalen met 52-46 van Croonen Lommel gewonnen. Quarters: 9-16, 14-17 (25-33), 12-11 (37-44), 15-2.

Vrijdag 13 april 2018

Catharina Hoekx overleden

Gisteren is Catharina Hoekx overleden, de echtgenote van Henri Kuyken. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Vrijdag 13 april 2018

Bart Maesen uit Lommel heeft de bvba BM-Accountancy, afgekort BM-A, opgericht met zetel aan de Schommelstraat. De vennootschap zal de werkzaamheden van accountant en belastingconsulent uitoefenen.

Donderdag 12 april 2018

Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Donderdag 12 april 2018

Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 12 april 2018

Uit het popgeschiedenisboek

Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Woensdag 11 april 2018

Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Woensdag 11 april 2018

Grensgevallen

Aan de grensovergang in Lommel-Kolonie is vanmorgen een auto in brand gevlogen. De bestuurder, die richting Nederland reed, slaagde er nog in om hem op de parking aan de grens te parkeren en uit te stappen, maar toen sloegen de vlammen uit het voertuig. Het brandde volledig uit. De chauffeur bleef ongedeerd.

Woensdag 11 april 2018

Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Woensdag 11 april 2018

Rik Meynen overledenMaandag is Rik Meynen overleden, de echtgenoot van Margriet Ley. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Woensdag 11 april 2018

Nu zondag: Sahara City Run 3.0ZoomNa twee erg succesvolle edities van de Lommelse Sahara City Run,organiseren nu zondag 15 april vanaf 14 uur drie loopvrienden opnieuw een originele fun run door hun stad en haar natuur. Vorig jaar schreven 1.350 lopers in en maakten zo de Sahara City Run meteen het grootste loop-evenement van Noord-Limburg. Ook tijdens de derde editie ligt de nadruk op sportief genot in drie omlopen van 5, 10 en 15km. De lopers van deze laatste afstand zullen naast het unieke Sahara-gebied ook door de mooie (…) Het hele nieuwsbericht

Dinsdag 10 april 2018

Berre Brans opnieuw geselecteerdZoomEén van onze genomineerden voor de titel 'Lommelaar van het jaar 2017' is voor de tweede keer geselecteerd voor Footlocker's World Sneaker Championship, en maakt hierbij kans op productie en verkoop (via Footlocker) van zijn ontwerp. Hiervoor heeft hij weer jullie stem nodig... Dat kan via deze link: je moet daar je mailadres opgeven, wachten op een verificatiemail, in deze mail terug doorklikken naar de site, opnieuw je mailadres ingeven op deze site en stemmen. Deze eerste stemronde staat open tot vrijdag... dus nu doen!

Dinsdag 10 april 2018

Frans Mathijs overledenZaterdag is Frans Mathijs overleden, de weduwnaar van Mia Boonen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Dinsdag 10 april 2018

Henk Holthuizen overledenZaterdag overleed Henk Holthuizen, de echtgenoot van Nelly Thijssen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Dinsdag 10 april 2018

Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Dinsdag 10 april 2018

Het is maar dat u 't weet

Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 

Dinsdag 10 april 2018

Grensgevallen

In het bosgebied bij Best is vanmorgen een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen: zo’n 150 vaten, jerrycans en tonnen. De brandweer en politie hebben de vondst onderzocht, daarna is het drugsafval door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd en afgevoerd.

Dinsdag 10 april 2018

'Seduced by Harps' aan 14de editie toeZoomZaterdag 21 april is het Internationaal Harpfestival Seduced By Harps aan zijn 14de editie toe. Met dit initiatief verkent Cultuurcentrum De Adelberg Lommel opnieuw alle regionen van de harp. In drie verschillende locaties, gaande van het intieme Hei’s Kapelleke tot de grote Adelbergschouwburg, worden concerten georganiseerd. Wereldsterren als Sarah Louis Ridy en Sylvain Blassel dragen de affiche maar evenzeer krijgen de meest talentrijke Belgische jongeren een podiumkans. Onder (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag 9 april 2018

Het is maar dat u 't weet

Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Maandag 9 april 2018

Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Maandag 9 april 2018

Suzanne Hus overledenZaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Suzanne Hus, de weduwe van Benoit Lemmens. Zij was 83 jaar.Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Maandag 9 april 2018

Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Zondag 8 april 2018

Het weekend bij LovocZoomOndanks het stralende lentezonnetje waren er dit weekend toch ook enkele volleybalwedstrijden te bekijken.
De jongens U17 speelden thuis tegen Avoc Achel. Ze wonnen met 4-0 en staan 3de in hun reeks. De meisjes U15-A kregen Wara Genk D over de vloer. Zij verloren met 0-4 en staan nog steeds laatste in hun reeks. Het wil maar niet lukken in deze 2de ronde. Bij de U11 was er 1 wedstrijd, voor de meisjes B. Zij moesten bij Kivola Riemst B op bezoek en wonnen met 4-5. Zij blijven op kop in hun reeks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag 8 april 2018

Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Zondag 8 april 2018

Vanavond rond 18.15u is in de Wiekstraat in Balen een bestelwagen tegen een elektriciteitspaal beland. De paal viel om, waardoor de auto op zijn zij belandde. De 27-jarige bestuurder uit Balen kwam daarbij om het leven. Een passagier werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Zondag 8 april 2018

Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Zondag 8 april 2018

Basket sluit seizoen winnend afCroonen Lommel – Guco Lier: 85-58 (Quarters: 27-21 / 22-14 (49-35) / 19-14 (68-49) / 15-17
Lommel start zeer vlot met Bram Schelkens die in het eerste kwart 11 punten maakte waarvan drie driepunters. Door een sterk verdedigend Lommel, konden ze de shooters van Lier uit de match houden. Een domper op de sfeer was er wél toen Wesenbeek uitviel in het begin van het vierde kwart, maar Lommel sloot aldus een prachtig seizoen af met winst tegen het zwarte beest Guco Lier.
Scores: Hendrix 5, Jacobs 5, Schelkens B. 22, Moonen 2, Nguyen 5, De Keuster 4, Michiels 15, Vermeulen 10, Wesenbeek 15.

Zondag 8 april 2018

Geen enkel verlies dit weekendLutlommel ging vanmiddag winnen met 0-2 bij Opitter FC. Kolonie haalde thuis zwaar uit tegen Alken B, en won met maar liefst 7-0. Ook Verbroedering deed het uitstekend, want het ging winnen met 0-4 bij de derde in de stand Houthalen VV. En Kattenbos tenslotte speelde 1-1 gelijk tegen SK Meldert.

Zondag 8 april 2018

Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Zondag 8 april 2018

Sluikstorting?ZoomBij de KSA Lutlommel werd er dit weekend toch wel érg veel papier 'gedumpt'... (Bijdrage Georges Bleyen)

Zaterdag 7 april 2018

In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zaterdag 7 april 2018

Neos opnieuw toerist in eigen stadZoomAfgelopen donderdag gingen de leden van Neos Lommel op verkenning in hun eigen stad. Om 9 uur verzamelden 36 leden aan de kerk Sint-Petersbanden. In november bezochten ze de Noord-Oostkant van Lommel dus nu werd het de zuid en westzijde van de stad. De dag begon in de kerk waar ze de nodige uitleg kregen van de geweldige gids Veerle Leysen. De huidige Sint-Pietersbandenkerk is gebouwd gedurende de periode van 1900 tot 1902. Omdat de wandschilderingen in de loop der tijd tweemaal overschilderd werden, (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 7 april 2018

Jaak Boelaers overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Jaak Boelaers overleden, de levensgezel van Jeannine Champagne. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Zaterdag 7 april 2018

Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Zaterdag 7 april 2018

Volgend weekend weer ErfgoeddagZoomZondag 22 april is het weer Erfgoeddag in Vlaanderen. Van 10u tot 18u kan u deelnemen aan allerlei activiteiten die onder het thema 'KIES voor Erfgoed' ons roerend en immaterieel erfgoed in de kijker zetten. Erfgoed Lommel is zoals steeds lokale coördinator van Erfgoeddag in Lommel. Samen met  WZC Kapittelhof stelden ze weer een interessant programma samen. Om 10u wordt in het Kapittelhof de nieuwste telg in de reeks ‘Publicaties van de vzw Erfgoed Lommel’ voorgesteld aan het grote (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 7 april 2018

Abrar Haider uit Lommel en Gurmukh Singh uit Antwerpen hebben de bvba 6 Stars opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een voedingswinkel én de import en export van textiel

Zaterdag 7 april 2018

Op 30 maart overleed de uit Lommel afkomstige Staf Van Leemput, de echtgenoot van Céline Tips. Hij was 88 jaar. Het afscheid in familiekring vond plaats in Godsheide-Hasselt.

Zaterdag 7 april 2018

Patrick Bach overledenGisteren overleed Patrick Bach, de echtgenoot van Heidi Van Endert. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Zaterdag 7 april 2018

Chel mag het zeggen

Paasklokken in mijn kopHet is me wat!
Op 21 april 2007 heeft paus Benedictus XVI de volledige sloop van de limbus bevolen. Even het geheugen opfrissen? Dat was het voorgeborchte. De zeer geleerde kerkelijke hiërarchie zat met de prangende vraag: waar bleven in het hiernamaals de zieltjes van baby’s die vlugger dood waren dan dat men ze had kunnen dopen? Naar de hemel? Het spijt me maar dat kon niet! St.-Pieter versperde aan die poort onverbiddelijk iedere ongedoopte de weg. Ha ja! Bij een wedstrijd van Lommel United (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijdag 6 april 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant schieten het plan van de gemeente Eindhoven om een vliegtaks voor Eindhoven Airport in te voeren af. Per ticket zouden reizigers een euro extra moeten gaan betalen. Met de opbrengst, geraamd op zo'n 2,5 miljoen euro per jaar, zouden maatregelen bekostigd kunnen worden waarmee de leefbaarheid in de regio verbetert, bijvoorbeeld het isoleren van huizen. Volgens de Gedeputeerde Staten is het heffen van belasting niet aan de gemeenten maar een aangelegenheid van het Rijk. Bovendien zou de vliegtaks voor oneerlijke concurrentie met andere vliegvelden zorgen, luidt het.

Vrijdag 6 april 2018

Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Vrijdag 6 april 2018

Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Vrijdag 6 april 2018

Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...

Vrijdag 6 april 2018

De rechtbank van Koophandel heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Den Hoed met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. Schuldvorderingen moeten voor 5 mei ingediend worden.

Vrijdag 6 april 2018

Tribunaliteiten

Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 5 april 2018

Eddy Janssen overledenGisteren is Eddy Janssen overleden, de echtgenoot van Ng Kam Tho. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Donderdag 5 april 2018

Charel Claes overledenDinsdag is Charel Claes overleden, de echtgenoot van Maria Meus. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Donderdag 5 april 2018

Dominiek en Stef Van Eepoel, beiden uit Lommel, hebben de bvba Deves opgericht met zetel aan de Norbert Neeckxlaan in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer allerhande ICT-activiteiten zoals webhosting en het ontwerpen van websites.

Donderdag 5 april 2018

Real Care Baby voor leerlingen van WICOZoomMirte, Isabelle, Ine, Maud, Amber en Hanne van 5 STW2, WICO Lommel, nemen deel aan een geweldig project waarbij ze een erg realistische babypop moeten verzorgen alsof het écht is. Tijdens hun lessen sociale wetenschappen bestuderen ze het pedagogische handelen van ouders. Ze gaan op zoek naar de pedagogische vraag van kinderen en onderzoeken welk pedagogisch aanbod ouders het beste bieden om te komen tot een optimale ontwikkeling van het kind. Zo bespraken ze ook dat elke leeftijdsfase (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 5 april 2018

Martine Schoofs uit Lommel heeft de bvba High Five Lommel opgericht met zetel Dorp 63 in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van horecazaken, de verhuur van kamers, lokalen en feestzaal én traiteurdiensten en catering.

Donderdag 5 april 2018

Alex Hesemans en Xiaoyan Liu, beiden uit Lommel, hebben de bvba A&XL opgericht met zetel aan de Torenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van goederen, consultancy-activiteiten én elektriciteitswerken.

Donderdag 5 april 2018

De Lommelse pater Jozef Bergmans van de paters assumptionisten heeft vandaag in het klooster van zijn congregatie in Leuven zijn gouden priesterjubileum gevierd. De pater die nu op rust is in Leuven was veertig jaar werkzaam als missionaris in Colombia.

Donderdag 5 april 2018

Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdag 5 april 2018

Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)

Donderdag 5 april 2018

Dinsdag is de uit Lommel afkomstige Alida Mertens overleden, de echtgenote van René Philips. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Michielskerk in Bree.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Woensdag 4 april 2018

Winst Verbroedering, verlies KattenbosKattenbos verloor vanavond met 2-4 van Peer SV, terwijl Verbroedering op haar elan verder ging en met 0-5 ging winnen in Eksel B.

Woensdag 4 april 2018

Maria Nijs overledenVandaag is Maria Nijs overleden, de weduwe van Marcel Van Dommelen. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Woensdag 4 april 2018

Elisa Vandenboer overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Elisa Vandenboer overleden, de echtgenote van Pierre Berx. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Woensdag 4 april 2018

Deze namiddag werd een man door een loslopende hond gebeten. Dat gebeurde op de Luikersteenweg.

Woensdag 4 april 2018

Viva Dalida! Een hommageZoomZaterdag 14 april kan u in De Adelberg terecht voor een bijzonder concert met songs van een bijzondere dame, Dalida! Het is ondertussen dertig jaar geleden dat Dalida, de iconisch Egyptisch/Franse zangeres overleed. Op het hoogtepunt van haar carrière was zij één van de populairste Franse zangeressen die in één adem genoemd werd naast Edith Piaf, Gilbert Bécaud of Jacques Brel. Ze zong duetten met Alain Delon, Johnny Halliday, Claude François en Charles Aznavour. (…) Het hele nieuwsbericht

Woensdag 4 april 2018

In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Woensdag 4 april 2018

De Lommelse tennissersZoomVanaf volgende week zijn ze terug te vinden op hun vertrouwde stekkie aan De Soeverein, daarom vierden ze hun afscheid in Neerpelt met een etentje én groepsfoto... (Foto Robert Boons)

Woensdag 4 april 2018

Ellen Willekens uit Hechtel-Eksel en Jean Baptist Willekens uit Lommel hebben de gewone commanditaire vennootschap Thuisverpleging Ellen opgericht met zetel aan de Hofmeiersstraat in Hechtel-Eksel.

Dinsdag 3 april 2018

De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Dinsdag 3 april 2018

Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Dinsdag 3 april 2018

Octavie Vanpelt overledenZaterdag overleed Octavie Vanpelt, de weduwe van Jan Sleurs. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Dinsdag 3 april 2018

Jef Mariën overledenGisteren is Jef Mariën overleden, de echtgenoot van Clementina Van den Nieuwenhuysen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30- 20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Dinsdag 3 april 2018

Grensgevallen

Automobilist gewond bij ongevalBij een ongeval op de N69 tussen Valkenswaard en de grens is vanmorgen in Bergeijk een automobilist gewond geraakt. Rond 5.35 uur kwamen op de kruising met het Maaij een busje en een auto met elkaar in botsing. De auomobilist werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Dinsdag 3 april 2018

Paasontbijt voor zieken in KerkhovenZoomNaar jaarlijkse gewoonte zorgde Samana Kerkhoven op Paaszaterdag weer voor een heerlijk ontbijt voor de thuisgebonden zieken. Reeds vroeg werden de ontbijtdozen klaargemaakt en trokken de kernleden elk naar hun zieken. De leerlingen van basisschool St Jan in Kerkhoven zorgden dit jaar voor een mooi kaartje op de doos en dat viel zeker in de smaak: overal werden ze weer hartelijk ontvangen met alleen maar positieve reacties, reden te meer om op de ingeslagen weg verder te gaan Voor de andere leden is er een paasfeest nu donderdag. (Bijdrage Frieda Willekens)

Dinsdag 3 april 2018

Zonder woorden...ZoomFoto Albert Agten

Dinsdag 3 april 2018

Rob Berghmans overledenOp 27 maart overleed Rob Berghmans, de vriend van Anka Gelders. Hij was 38 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maandag 2 april 2018

Drie woninginbrakenIn Lommel is ingebroken in drie woningen: in de Hendrik van Veldekestraat, de Sint-Barbarastraat en de Jan Frans Willemsstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Maandag 2 april 2018

Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Maandag 2 april 2018

Prijsvraag van de maand

Oplossing van de maandDe vogel die we zochten, en die tien jaar geleden dus ook door de stad Lommel werd geadopteerd is de boomleeuwerik, met als bijnaam ook wel de zoetelief. Prijswinnaars deze maand zijn Claudia Peeters uit de Loberg (tickets Lommel SK) en Mariejosé Simons (boeketje Ixora). Proficiat, en aan alle anderen: volgende keer meer geluk...

Zondag 1 april 2018

Verlies en gelijkspel dit weekendKolonie verloor vandaag met 2-3 thuis van de Turkse Rangers. Verbroedering speelde gisterenavond al 0-0 gelijk bij Thes Sport B. Kattenbos verloor met 2-1 bij Bolderberg FC en Lutlommel tot slot, die moeten morgen om 18 uur nog aan de bak tegen FC Anadol.

Zondag 1 april 2018

Pasen bij De 9 HondenZoomHet is alweer enige tijd geleden, maar hier nog eens een leuke foto van bij "De 9 Honden" op Kerkhoven. (Foto Albert Agten)

Zondag 1 april 2018

Jef Monten overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Jef Monten overleden, de echtgenoot van Madeleine Vlems. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: donderdag (18-8.30) uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Zondag 1 april 2018

Prijsvraag van de maand

Welke vogel zoeken we?Een berichtje van exact 10 jaar geleden hier op Internetgazet... De stad Lommel heeft de ??? geadopteerd in het kader van het project ‘Gemeenten Adopteren Limburgse Soorten’. Elke Limburgse gemeente heeft een typische Limburgse dier- of plantensoort geadopteerd. Welke vogel werd er geadopteerd? Zie ook foto onderaan... Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR vanavond 24.00 uur, en vermeld tickets OF boeketje. Het boeketje komt van IXORA; de tickets zijn voor de voetbalwedstrijd van Lommel SK tegen Patro Eisden op 14 april!
Welke vogel zoeken we?Zoom

Zondag 1 april 2018

Een zalige Pasen!Zoom.
Fotoalbum sint marie eindhoven 43
Vlug Vooruit
Fotoalbum sint marie eindhoven 63
Oproep oorlogsslachtoffers
Fotoalbum sint marie eindhoven 49
Bergen op Zoom
Fotoalbum sint marie eindhoven 11
Lommel - Archief april 2018 - Internetgazet
Fotoalbum sint marie eindhoven 26
Google
Fotoalbum sint marie eindhoven 70
Fotoalbum sint marie eindhoven 71
Fotoalbum sint marie eindhoven 72
Fotoalbum sint marie eindhoven 57
Fotoalbum sint marie eindhoven 93